keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Enpä keksi otsikkoa.

jahas, on vierähtäny pieni tovi, kun viimeeks tänne ollaan kirjoteltu. Hieman kuulumisia ajattelin kertoa.

Viime viikot on menny ihan hyvin. Töitä on riittäny ja onha tota muutakin puuhaa ihan kohtalaisesti ollut. Meillä on ollu pari tapahtumaa edellisen vkl aikana, joista kerrotaan hieman lisää myöhemmin, mut ne toi meille hieman lisätyötä kerhojen, suomen tuntien ja perus nuortenhuone työn lisäksi. Mukavaa vaihtelua sanon minä ! : )

Hmm.. enhän mä enää muista mitä kaikkee täällä on ees tapahtunu.. Joku viikonloppu sitten lähdin ystävämme D:n kanssa painomuseoon eli Trükimuuseumiin. Se on museo, jossa järjestetään erilaisia avoimia ovia, jolloin pääsee tutustumaan erilaisiin työpajoihin yms. Sellaseen siis lähdin tutustumaan. Painomuseossa on paljon erilaisia vanhoja painovälineitä ja -koneita. Erilaisia vanhoja kirjotuskoneita, leikkureita, painokirjaimia (niitä oli hienoja metallisia sekä puisia) yms yms. D näytti hieman paikkoja, ja tykkäsin kyllä paikasta. Painomuseossa voi tehdä "vapaaehtoistyötä" eli osallistua erilaisiin iltamiin, joissa opetetaan taitoja ja tekniikoita sekä kuinka niitä kaikenmaailman laitteita käytetään. 

Paperimuseon yksi näyttely. Iha mahtavia ! 

Tutustumisen jälkeen sain osallistua yhteen työpajaan. Idea oli se, että valitsin vanhan kirjan, josta oli sivut revitty veks. Me käytettiin vaan ne kannet ja lisättiin niihin kansiin kierteet ja paperit sisälle ja sitten siitä tuli vihko. Ei ihan tosta noin vaan kuitenkaan : D kyllä siinä sai laskea ja mitata ja miettiä, et menikö nyt oikein päin vai menikö ihan väärin. Voin sanoo, että hieno vihko tuli ! Olin niin ylpee, että olin saannu jotain sellasta aikaseks. Siellä museolla on myös myynnissä erilaisia vihkoja ja kirjoja yms, joita nää vapaaehtoset tekee. Itse maksoin tietenkin vihkosta, koska tein sen itselleni, mutta vapaaehtoset saa tehdä erilaisia tuotteita myyntiin, josta painomuseo saa sitten käyttörahaa. Ja voi olla, et seuraavalla kerralla kun lähden käymään siellä, ni meikäläisen laukusta löytyy vihko toisensa perään... hups ! Mut ne oli todella hienoja vihkoja, jokainen on uniikki : ) 

Yleiskuvaa paperimuseon yhdestä kulmauksesta

Uskomatonta paperitaidetta ! Tollasta kun osais itekin tehä.
Samassa rakennuksessa oli myös paperimuseo, josta sain parit kuvat. Siellä oli mitä hienoimpia paperi"veistoksia", kirjoja ja näyttelyitä. Se oli pieni huone, mutta paljon sinne mahtui pieniä näyttelyitä. Paperin valmistus työpajojakin siellä on.

Kokemisen arvoinen paikka. Varmasti tulen käymään toistekin. Ariela kun ei sinne avoimiin oviin päässy, kipeänä kun joutui kotio jäämään : / 


Mitäs muuta ollaankaan puuhailtu.. hmm. Helmikuun alussa 6.päivä vietettiin Arielan, D:n ja työkaverin K:n kanssa dinner partyä ! Oltiin K:n luona, koska hän omistaa UUNIN ! Ja koska uuni oli suurin syy miks ei tultu meille vaan mentiin K:n luo, niin totta kai piti kekkasta jokin uuniruoka. Tehtiin siis kanaa ja uunivihanneksia. Sekä tappohyvät jätski-suklaa-keksi-annokset. Huh huh. Voin sanoo, et olin hieman täynnä siinä vaiheessa. Ajatus ruuasta oli taas perus "en syö enää ikinä" hahahah :: D Voin sanoo, et seuraavana päivänä taas ruoka maistui.. Mut oli kyl todella kiva ilta ja päivitin naamakirjaankin, et sillä hetkellä oli niiiin hyvä fiilis, että oli just täällä just näiden uusien ystävien ja Arielan kanssa. Niin sen pitkin olla ! :: ) Maisemakuvaa yhdeltä kävelyretkeltä


Kielto- ja saatehdä-kylttejä :: D 
Seuraavana sunnuntaina käytiin D:n ja Arielan kanssa katsomassa virolaista tanssiteatteria. Saatiin Lille majalta liput, ni totta kai piti tilaisuus hyödyntää. Ja varsinkin, kun ei tarvinnut dialogia yrittää tajuta, ni vielä parempi. Olis ihan hauska nähä kyl joku viroks puhuttu teatteri, mut en tiiä saisko siitä sitten miten irti.. Ehkä ainoastaan jos se olis joku tunnettu näytelmä.. Mut joo, teatteria katottiin ja oli hämmentävää. Esitys oli Miss Julie ja sen on kirjottanu August Strindberg. Oli ihan mielenkiintonen, mut sit se oli myös tosi hämmentävää, koska mä en ollu yhtään etukäteen näytelmästä lukenu mitän. Ariela oli hieman jotain lukassu, mutta näytelmän jälkeen kun lueskeltiin hieman lisää, niin se aukeni enemmän. Mutta tykkäsin kyl käydä, vaikka esitys ei kovin säväyttävä ollutkaan. Esitys oli Tarton uudessa teatterissa, joka oli tosi kivannäkönen paikka : ) Eli kannatti käydä ja kokea taas jotain uutta ! 

Viime sunnuntaina kävästiin Lõunakeskuksessa, josta ulkoapäin tuli mieleen Kouvolan Veturi. Mut loppujen lopuks ei ollukaan mikän erikoinen. Noh, siellä on pari kauppaa, mitä ei löydy keskustasta ja löysin kivoja tuliaisia myös. Sit sieltä löytää luistelu"hallin" ja seikkailupuiston sekä 4D-leffateatterin. Et hirmuisesti siel oli kyl tekemistä (ei siis käyty muutakuin shoppailemassa). Mut pätettiin et mennää toistekin, koska 4D-leffa pitää kokea. Oltaisiin sunnuntaina jo menty, mutta missattiin se leffa mihin oltais haluttu.. Se myytiin loppuun ja me tyhmät ei tajuttu ostaa lippua aikasemmin.. noh, ens kerralla sitten viisaammin.  

Jeps, ei kai mulla tähän hätään muuta erikoista kerrottavaa. Kaikenlaista tapahtuu melkeinpä koko ajan, paljon olis hoidettavia asioita ja uusia kokemuksia saadaan koko aika kokea. Olkaa valppaina, lähipäivinä pitäs tulla lisää tekstiä töistä ja muusta tapahtuneesta... En lupaa kuiteskan mitän, koska ens viikonloppuna lähetää reissuun ja muutenkin tää viikko on kaikenlaista hauskaa puuhaa.  Head aega !

-Tea

Vielä loppuun kuva meitin oven koristuksesta. Minä piirsin ja Ariela väritti : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti