perjantai 7. maaliskuuta 2014

Reissussa reissuun

Saimme töistä muutaman päivän loman, joten päätimme vähän katsella ympärillemme ja matkustella Virossa. Matkamme kulki Tartosta Saarenmaahan Kuressaareen ja Kuressaaresta Viljandiin. Tällaiselta matkamme näytti ja kuulosti:

12,60 € KUUDEN tunnin bussimatkasta. Tääh? Tällaista ei tapahdu Suomessa. Kuusi tuntia bussissa ja matkaan sisältyy veden ylitys laivalla, ja noin halvalla pääsee. Aikas coolia.

 Kuressaaressa meitä ilahduttivat monet mukavat kahvilat ja hostellin hupsu vanha mummeli, joka luuli meitä saksalaisiksi. Nainen puhui käsittämättömän nopeasti saksaa.  Kaikkien pettymykseksi joudun paljastamaan, ettei kuvassa ole hostelliamme eikä höperöä mummelia.

Kuressaari on kyllä aika tuulinen ja hiljainen mesta talvella. Semmoinen fiilis, että kesäaikaan kaupungissa on paljon enemmän koettavaa ja nähtävää.

Tea säikytteli sillan peikkoa ihan varmuuden vuoksi.

    Kuressaarelaisilla on vähän hulppeammat vessat :D


Jepulis jee, sitten matkasimme Kuressaaresta Viljandiin. Viljandissa olimme kaksi yötä ja saimme kokea, miten Virossa vietetään itsenäisyyspäivää. Tunnelma oli erilainen kuin Suomessa. Johtunee varmaan säästä ja vuoden ajasta. Ilma oli tosi keväinen ja vaikutti siltä, että kaikki perheet olivat iltapäiväkävelyllä ja tulivat kuuntelemaan ulkoilmakonserttia. Mekin vietimme koko päivän ulkona ja nautimme Viljandin nähtävytyksistä.


 
 Huikeet maisemat.

Riippusilta. Aika päheetä, eiks jeh? Teakin uskaltautui kulkemaan sillan toiseen päähän ja vielä takaisinkin kun kerroin, että siellä on geokatkö. Ja kyllä vain, löysimme kätkön. "Olen jumalatar-Arska Ammm"      Lippuja liehui joka nurkan takana.Semmonen matka meillä oli. Mitä opimme?  Kannattaa kantaa reppuja niin, että niskat menevät  hajalle, bussiaikatauluja ei kannata selvittää, vaan mututuntumalla on ihan hyvä odotella seuraavaa bussia ja töötukassa ei aiheuta minkään sortin naurureaktiota nimeltämainitesemattomissa henkilöissä.

Töötukassa kuittaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti