perjantai 28. maaliskuuta 2014

Viimesiä viedäääääääääääään !

Huh !

Vika kokonainen viikko melkein jo lopuillaan. Paljon on taas ehtiny tapahtua.

Muuten on menny aika peruskaavalla työt. Oltiin kahella muulla nuorisotalolla tutustumassa. Tähe noorteklubilla sekä Anne noortekeskuksessa. Täällä Tartossa on siis kaiken kaikkiaan neljä eri nuorisotaloa. Ja ne kaikki on keskittynyt hieman erilaisiin tavoitteisiin tai toimintoihin. Lille maja on keskittynyt luovaan toimintaan ja eritoten teatteriin, Annessa on vahvana mediapajatoiminta, esim. valokuvaus, Tähellä on paljon tanssiin liittyvää toimintaa ja Skeittihallilla on extreme-urheilu. Skeittihalli on ainoa, jossa ei olla käyty.

Täheen mentiin yhtenä perjantaina ja kun saavuttiin, niin saatiin pieni paikkojen esittelykierros. Pieni, koska Tähe oli aika pieni nuorisotalo. Se käsitti työntekijöiden toimiston, pelihuoneen, telkkarihuoneen, askarteluhuoneen ja vessat. Alakerrassa oli tanssisali. Oltiin kuultu, että Tähessä tulee olemaan nuorten kanssa järjestettävä keskustelu ja ryhmätyö. Sen aiheena oli "We love Estonia". Oltiin siis mietitty hieman johdattelevia kysymyksiä keskustelun avuksi.

Aivan aluksi yksi työntekijöistä tutustutti meidät kahteen nuoreen ja pelattiinkin heidän kanssa korttia. Opettivat jonkin venäläisen korttipeli, jota itekin olen pelannu, mut ihan eri nimellä. Vaikka aluksi nuoret oli hieman varautuneita, kun joutuvat puhuu meitin kanssa enkkua, niin heti kun lämpesivät ja huomasi, ettei mekään mitän experttejä tossa puhumisessa olla, he puhu meitin kanssa paljo innokkaammin.

Korttipelien jälkeen sitten pelattiin hieman pöytäjalkapalloa ja kyseltiin kaikenlaista Tähestä. Se ilta oli kuulemma tavallista hiljaisempi ja sen kyllä huomasi. Nuoria oli vain muutama. Ja meidän keskustelua ja ryhmätyötä ei edes käyty ollenkaan. Jäi vähän halju olo käynnistä, koska kaikki oli vähän kysymysmerkkiä, mutta kivaa oli. Oli hauska tutustua uusiin ihmisiin ! Jos kiinnostaa vilasta nettisivuja niiin kliklikkk


Kiitoskortti Annesta
 Anne noortekeskuksessa oltiin sitten yksi keskiviikko. Meidän toimintanamme siellä oli tehdä suomalaista pannukakkua. Aluksi tavattiin Annen työntekijä E ja hän näytti hieman paikkoja ja kertoi toiminnasta ja muista meiningeistä. Anne käsittää suuren huoneen, jossa mahtuu olemaan yhden henkilön toimisto, konsolipelit, pingis, pöytäjalkapallo, sohvat... jne. Erillinen huone oli sitten varattu tietokone-huoneeksi, jossa oli myös yks yhden ihmisen toimisto. Keittiö oli pienen pieni nurkkaus. Annen kanssa samassa rakennuksessa toimii mediastudio-tyylinen tila, jossa voi tehdä itse elokuvia, valokuvata yms yms. Annella on mediateemasia työpajojakin. 

Annessa saatiin aluun hengailla ja yrittää tutustua nuoriin. Osa lapsista oli venäläisiä, koska kyseisellä alueella (Annelinn) on paljon venäläisiä perheitä. Nuoret olivat kuitenkin suurimmaksi osaksi virolaisia ja puhuivat hyvin rohkeasti englantia meitin kanssa. 


Tehtiin kahden ryhmän kanssa pannukakkua ja prosessi oli hauska. Toivotaan, että nuorillakin oli hauskaa. Toiminta toteutettiin niin, että ainekset ja tarvikkeet olivat valmiina pöydällä ja reseptit (englanniksi) luovutettiin ryhmille. Nuoret pääsivät itse porukassa miettimään, kuinka selvitä kokkaamisesta. Onneksi tärkeintä kuitenkin oli yhdessäolo, eikä lopputulos (vaikka ruokakin on todella jeeees !). Tämä tilanne sai mut tajuamaan vieläkin paremmin, että haluun työskennellä erityisesti nuorten kanssa.

Lopuksi vielä hengailtiin ja pelattiin kahden tytön kanssa Just Dance-peliä. Työntekijä E antoi ennen meitin lähtöä kiitos-lahjat. Saatiin teetä, karkkia ja ihanat kortit, joihin nuoret oli kirjoittanu nimensä. Se oli niin ihana ele, että hymyilin koko loppuillan.
Synttärikukat !

Jos kiinnostaa nähä kuvia meitin kokkaamisesta, niin löydätte ne Annen naamakirja-kansiosta tästä !

Mitäs muuta..

Viime viikko meni lasten ja nuorten lomaviikon toiminnan järkkäämisessä ja toteuttamisessa. Yleensä meillä on viikolla klo 14-19 töitä, mutta viime viikko meni klo 10-18. Meillä oli joka päivä taidekerho, kokkauskerho, näytelmäharkkoja sekä labyrinttiteatteria. Viikko oli mielenkiintonen ja tosi raskas. Kokkauskerho vei kaikista eniten energiaa, koska pienessä nuortenhuoneessa/keittiössä ei ihan ole tilaa kaikille niille 30 lapselle, jotka haluaa kokata ja saada aikuisten ohjaajien huomiota. Noh, onneks siitäkin selvittiin. Tiistaina kokkikerhossa oli meitin päivä ja tehtiin lasten kanssa makaroonilaatikkoa sekä hedelmäsalaattia. Taidekerhotkin meni jees, siellä oli yleensä muutamia lapsia/nuoria, joten ne oli hieman rauhallisempia.


Perjantaina oltiinkin todella väsyneitä ja Arielaan iski flunssa eikä se lauantaina päässyt mun, D:n ja K:n kanssa juhlimaan mun synttäreitä. Synttäritkin meni ihan hurjan mukavasti. Tein aamulla suklaa-juustokakun ja maisteltiin sitä kahvin kera aivan ekaksi. Sen jälkeen D:n kanssa käytiin shoppailemassa ja hakemassa meitin perjantaivakkarista eli Metrosta ruokaa. Illalla totta kai käytiin myös katsastamassa Tarton yöelämää D:n ja K:n kanssa.

Randomkuva loppuun meikän seinästä melkein kolmen kuukauden jälkee. Tossa ei oo ees kaikki koristukset.

Terkuin, Tea


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti