perjantai 10. tammikuuta 2014

Keitto jokaisen makuun!

Jos Tean ja Arielan jauhelihakeiton tekemisestä olisi resepti, jossain keittokirjassa, siinä lukisi seuraavanlaista:

                                 Arielan ja Tean jauhelihakeitto

Jokaisen rakastama, makoisa ja suussa sulava jauhelihakeitto on suomalaisten suosima perinteinen keitto, joka valmistuu käden käänteessä! Keitto, joka on saanut ylevän nimensä pääraaka-aineensa mukaan, valmistetaan tuoreista oman maan vihanneksista, onhan suosittava luomua. Lihatiskiltä noudettu liha on valittu huolella ja rakkaudella. Blaaa, blaa, blaa….

Tämä resepti ei ole tarkoitettu lyhyt hermoisille, hölmöille, kokkaustaidottomille, vähä-älyisille tai muuten vain tyhmille. Ethän kokeile tätä reseptiä yksin.
 
400 g jauhelihaa
1 ½ l. vettä
10 kokonaista mustapippuria
1 iso sipuli
2 pientä sipulia
5 keskikokosta perunaa
4 keskikokoista porkkanaa
1 pieni lanttu, joka on homehtunut sisältä
1 iso purjo
hienonnettua persiljaa
suolaa
jauhelihamaustetta

Laita tietokoneesta soimaan PMMP:tä, Apulantaa ja Paramorea. Keitä vedenkeittimessä vettä niin paljon kuin sinne mahtuu. Pese vihannekset juoksevan hanaveden alla.

Kuori porkkanat juustohöylällä. Kuori yksi peruna juustohöylällä. Yritä kuoria toista perunaa veitsellä. Vaihda veitsi juustohöylään ja kuori loput perunat ja lanttu. Paloittele porkkanat, perunat ja lanttu kuutioiksi. Leikkaa melkein sormeen. Leikkaa kynteen. Heitä puolet lantusta pois, koska se on homeessa.

Leikkaa iso viilto purjoon ja huuhtele purjo juoksevan hanaveden alla. Koska olet epäjohdonmukainen, kuori sipulit ja silvo sitten sipuli pieniksi paloiksi. Itke.

Mene korjaamaan meikkiäsi. Jatka sipulin pilkkomista. Heitä palasia lattialle. Itke ja hiero sipulia silmiin. Mene huuhtelemaan silmiäsi. Jatka sipulin silpomista. Kyllästy sipulin pilkkomiseen.

Laita liesi päälle. Keitä teevesi uudelleen, koska kuuma vesi on jo jäähtynyt. Laula kovaäänisesti, jotta ulkomaalaiset ystäväsi saavat kosketuksen suomalaiseen kulttuuriin. Lisää 1,5 l. kuumaa teevettä kattilaan.

Leikkaa purjo kolmeen osaan. Heitä nahistunut osa roskiin. Kääri toinen pala muovipussiin ja laita jääkaappiin, koska et tarvitsekaan sitä. Pilko kolmas osa pieniksi siivuiksi. Lisää kattilaan purjosiivut, 10 mustapippuria, ripaus jauhelihamaustetta sekä suolaa.

Paloittele sipulinkynnet ja pienet sipulit, jotka olit unohtanut.  Lisää kaikki loput vihannekset, perunaa lukuun ottamatta, kattilaan. Lisää kattilaan puolet persiljapussista. Valita liiasta persiljasta keitossa. Laita paistinpannu kattilan kanneksi. Keitä 10 minuuttia.Ota cooleja valokuvia kameralla.

Lisää perunat, anna kiehua 20 minuuttia. Kun 10 minuuttia on mennyt 20 minuutista, paista jauheliha ja lisää kärvennetty jauheliha keittoon. Maista keittoa ja polta kielesi. Mausta keittoa suolalla ja maista. Toista tämä kolme kertaa. Lopuksi lisää vielä ripaus jauhelihamaustetta.

Tarjoile Ruispalojen ja Valion juuston kera espanjalaisille ja italialaiselle.

Jälkiruokavinkki: Teetä, Marjanne – karkkeja, Milka - suklaata ja suklaajäätelöä, joka on koiranmakkarapötkössä.

Nam, nam, nam.

-Ariela

8 kommenttia: