tiistai 14. tammikuuta 2014

Viikon loppu ja alku.

Eilen lähti käyntiin toinen kokonainen viikko. Viikonloppu meni melko rennosti. Ja siis sitä oli odotettu. Kaikki tämä sosiaalisuus, uusien rutiinien ja arjen opettelu, mun ja Arielan yhteiselon opettelu (plus kämppiksien kanssa eläminen), uudet paikat, kielimuuri ynnä muut vie paljon energiaa, ja viime viikko tuntui paikoitellen melko raskaalta. Onneksi se alkaa pikkuhiljaa helpottamaan ja viikonloppu siis tuli aivan tarpeeseen.

Aamukahvi lumista maisemaa ihaillen. Ja KYLLÄ, täälläkin on tullut lunta ja on pakkasta !
JEJE. Hullut suomalaiset meni sekaisin...

Lauantaina nukuttiin melko pitkään ja lähdettiin joskus puol 12 kiertelemään kauppoja. Jeee, shopping ! Olin tätä odottanu, koska a) shoppailu on hauskaa b) olin luvannut itselleni jo muutama kuukausi sitten, että säästän rahaa ja en osta mitän ns. "mä haluan ton"-vaatetta ennen Viroon lähtöä. Vain oikeaan tarpeeseen annoin luvan shoppailla (eikä se ees oo oikeeta shoppailua, jos pitää jotain tiettyä löytää pakolla..)

No mutta, kuitenkin käytiin parilla kirpparilla vilkaisemassa tarjontaa, Ariela jotain löysi, mutta meikällä ei nyt tärpänny mitän. Matkan varrella myös kuvailtiin hieman katumaalauksia ja voitte uskoa (te jotka tunnette mut), olin kuolla onnesta, kun huomasin Valkoisen Kanin (ps. Lille Majan seinässä komeilee myös Irvikissa ja Pikku Prinssi, näin ihan btw...).

<3
ps. terkut Hannalle, rakas kaulakoruni on ollut ahkerassa käytössä


Näistä otettiin Arielan kameralla hurjasti hauskoja kuvia !
Katsotaan jos niitä saadaan tänne, pitää Arielalta kysyä nätisti ; )


Sen jälkeen suunnattiin keskustan kauppakeskuksiin eli Taskuun ja Tartu Kaubamajaan. Kaubamajassa oli jo hehkuttamani Terranova, josta löysinkin muutamia kivoja juttuja. Sitten kierreltiin Taskussa eri kaupoissa. Noh, ei kukaan halua täällä kuulla meikän ostoslistaa, joten en siihen sen tarkemmin keskity.

Lisää mielenkiintoisia ja hienoja katumaalauksia. 
Käytiin kuitenkin yhden kirjakaupan yhteydessä olevassa CookBook-nimisessä ravintolassa syömässä. Ja voi, että kun oli hyvääää ! Ariela otti jonkin kanapasta-annoksen ja meikä otti kanarisottoa. Yhdet oluet ruokajuomaksi ja kahvit jälkkäriksi. Pitää kyllä mennä uudestaan käymään. Miljöö oli niin ihana ! Arielan kanssa puhuttiin, että kirjakaupasta tulee aivan mieleen Säilä & Imupaperi (joka on siis tuttu Harry Pottereista, jos joku ei sitä tiedä). Kauppaa on vaikea kuvailla, pitää joskus mennä turistina kuvailemaan.. Se on kuin kirjaston, kirjakaupan ja kahvilan risteytys. Kaupan puolella on myös ihanat parvekkeet, joissa jatkuu kirjavalikoimat. Sieltä voi kurkistella ales asiakkaiden ja työntekijöiden hyörinää.

Italialainen kämppiksemme D kertoi, että illalla olis mahdollisesti vapaaehtoisporukalla jonkinmoista lautapeli-iltaa. Noh, illan järjestäjä ja itse D tulivat kipeäksi, jotten ei päästy tutustumaan uusiin ihmisiin. Asia harmitti hieman, koska oltiin koko päivä odotettu tätä, mutta minkäs sille mahtaa jos toiset on kipeänä. Noh ei tietenkään mitän. Toivotaan vaan et D parantuis ja et tauti ei tarttus, ei olis kiva olla täällä kipeänä het alkuun..

Onneksi meitin espanjalaiset P ja V sanoivat, että he on tapaamassa illalla joitakin kavereitaan ja pyysivät sitten meitäkin mukaan. Oltiin ihan et JOOO todellakin lähetään. Hauska päästä tutustumaan Tarton yöelämään.

Mentiin ihan ekana jonkinmoiseen pubiin, joka sijaitsi lähellä Raekoja Platsia. (Matkalla hullut suomalaiset ilakoi: "SNOW SNOW" ja espanjalaiset katto pitkään et, noooouuu...) En todellakaan osannut katsoa pubin nimeä, joten en pysty sen enempää paikasta valaisemaan. Ehdittiin ehkä yhdet juomaan, kun kaksi tyttöjen espanjalaista kaveria tuli messii. Jonkin aikaa vielä oltii kyseisessä pubissa, kunnes vaihettii tien toiselle puolelle seuraavaan pubiin.

Siellä tavattii lisää tyttöjen tuttuja ja joitain muitakin ihmisiä. Musiikki oli hyvää (esim. Linkin Parkia ja Eminemiä) ja oli hauska tutustua uusiin ihmisiin. Jossain vaiheessa aamuyötä yritettiin mennä baariin, mutta siellä olikin sisäänpääsymaksu, joten mentiin sitte jonnekin toiseen baariin, jossa oli niin hirveä tungos, että juomat ku saatii, ni mentii suosiolla ulos seisomaan. Jonkin ajan kuluttua (ajasta ei mitään hajua) lähettii sit kämpille. Nukkumaan päästessä kello oli jo yli 4. Arvaatte varmaankin, että uni maistui seuraavan (samana siis..) aamuna aikas hyvin.. : D

Sunnuntaina joskus 2 tai 3 aikoihin päivällä lähettii ulkona käymään, eli käytii ruokakaupassa. Ja ostettiin sunnuntain kunniaksi hieman herkkuja ja katsottiin vielä Putous, joka näkyy kuin näkyykin täällä Katsomosta ! Ah, olin niiin onnellinen asiasta.

Maisemaa meiti huoneen ikkunasta.


Viikonloppu oli siis onnistunut. Ehkä ensi viikonloppuna voitaisiin suunnitella joitain museovisiittejä... Niin ja ollaan myös hieman katseltu mahdollista piipahtamista Liettuaan.. Täällä pääsisi n. 30-40 € bussilla Vilnaan. Latviakin olisi kiva kokea, mutta mietittiin, että Liettua olisi molemmille tuntematon, niin ehkä se. Pitää harkkaohjaajalta kysellä mahdollista pidennettyä viikonloppua ; )

Ah, eilinen oli myös melkoisen merkittävä. Meitin eka ohjaus, josta me oltiin päävastuussa. Eli suomenkielen tunnit. Ne meni kai ihan hyvin. Ongelmana on vain se, että ei olla opettajia, joten meillä ei ole koulutusta kielten opettamiseen. Niin ja kun suomenkieli on kuitenkin meille äidinkieli, jotkin asiat tuppaa olemaan melkoisen itsestään selviä.. Mutta niille, jotka aloittavat pohjalta, niin ei todellakaan ole... Tämä huomattiin pieneksi haasteeksi, mutta luulenpa, että tullaan selviytymään. Meikälle itselle tuli hieman lyöty fiilis koko tunnin jälkeen. Vaikka oltiin suunniteltu hyvin, niin hieman pelkään, että kurssille tulevilla oli korkeammat odotukset. Onneksi Ariela on innokkaampi kyseisestä ohjauksesta ja toivottavasti valaa meikäläiseenkin toivoa. Välillä otan ohjaukset hieman liian henkilökohtaisesti.. : D noh, torstaina olisi vuorossa teatterikerho ja ensi maanantaina aloitetaan taidekerho.. Kyllähän tässä hommaa saadaan järjestettyä !

Mutta, tämän pitkän sepustuksen saattelemina haluan toivottaa teille ihanaa tiistaita ja olen onnellinen, kun sateet on ainakin toistaiseksi loppunut ja aurinko, pakkanen ja lumi on tullut ilostuttamaan meidän suomalaisten sydämiä.

Hihhei ! Kantsii pysyä kuulolla !

-Tea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti