tiistai 28. tammikuuta 2014

No mutta mikäs olikaan se päätarkoitus täällä...

...no työhän se !

Nyt ajattelin kertoo hieman meidän työstä täällä Lille majassa. Koska työ täällä on SE syy miksi me täällä ollaan, hehe ! : D


Elikkä, pääasiassa työskennellään Lille majan nuortenhuoneessa (noortetoa), eli siis sellasessa tilassa, joka on auki 14-19 ja sinne saa tulla hengailemaan, pelaamaan ja tekemään kaikkea kivaa ! Eli ihan kuten nuorisotaloilla Suomessakin on omat avoimet tilat. Lille maja on siis nuorisotalo, joka keskittyy luovaan toimintaan.





Tän tilan lisäksi Lille majalla toimii erilaisia ryhmiä, kuten tanssiryhmiä, taideryhmiä sekä teatteriryhmiä. Ne sitten harjottelee tai mitä ikinä sitten tekevätkään niin eri huoneissa eri puolilla Lille majaa. Sieltä siis löytyy taidehuonetta, saleja, joissa on peiliseinät ymsyms.

Nuortenhuoneen yhteydessä on keittiö ja toinen erillinen huone, missä yleensä teatteriporukat kokoontuu. Lille majalla on erilaisia kouluyhteistöitäkin, mut en oo oikein viel tajunnu, et onko ne sitten ryhmäyttämistä vai mitä toimintaa. Lille maja on auki ma-la ja katotaan jos päästäs joku kerta kattomaan menoa myös lauantaisin. Silloin kuulemma on useesti synttäreitä järjestetty. Käsitääkseni siis joku voi vuokrata tilaa synttäreitään varten.


Me saatiin alussa melko vapaasti ehdottaa ideoita ja juttuja mitä haluttais tehä. Meillä oli suunnitelmissa jotain teatteri- ja taidejuttua. Suomen kielen tunnit tuli sit siin sivussa, koska kämppiksemme D opettaa italiaa Lille majalla.



Pääasiassa me siis hengaillaan nuortenhuoneella ja odotetaan nuoria/lapsia, joille keksiä tekemistä. Meitin työtunnit koostuu siitä 14-19 välisestä ajasta, mut esim. tiistaisin me mennää jo klo 13 kokouksen takia ja päästään jo 18 kotia, kun D:llä alkaa sillo italian tunnit.


Meitin vastuulla on siis maanantaisin 14-18 kunstiklubi eli taidekerho. Siitä meikä on päävastuussa ja oon suunnitellu kaikenlaista maalaamisesta askarteluun. Sitten vielä maanantaisin on 18-19 suomenkielen tunnit, jonka ryhmä on enimäkseen aikuisia ja nuoria.




Torstaisin sitten 16-17 on dramaclub eli näytelmäkerho, jota meitin ohjaaja Auli on vetänyt, mut luovutti nyt meille vetovastuun. Ariela on tästä päävastuussa ja meikä sitten apuohjaajana (ja meikä sit hieman enemmän keskittyy puvustukseen ja lavastukseen). Ryhmän kanssa tehdään siis prokkiksena näytelmää teatterifestivaaleille.

Näitten "kerhojen" lisäks meitin vastuulla on toiminnan mainostaminen ja sitten ollaan tehty erilaisia hanttihommia, kuten siivottu ja tehty mainoksia muuaallekin kuin vain meitin omaan toimintaan.


Keskiviikkosin ollaan sitten myös oltu mukana D:n pitämässä kokkikerhossa. Sekin ollut kyllä hauskaa puuhaa ! : )











-Tea

2 kommenttia: